Susu formula

Hai mommys 😅 sy baru nk try bagi baby susu fm.. jenama apa yg sesuai ya .. sy x nk susu yg buatkan baby sembelit,cirit or muntah.. btw baby sy nk masuk 2bulan. Nk try bagi dia minum sekali sekala waktu sy keluar rumah ja.. mommys share la jenama susu Fm yg halal.. yg terbaik yg pernah mommys try n error..share la apa kesan jenama tu jenama ni .. lain org lain penerimaan badan trhadap jenis susu fm kan..#firstmom

1 Balas

susu fm memang susah nk jangka. klu budget xbyk, go for yg mudah cari. cth: lactogen, dupro, dutch lady. rata2 bby blh terima...unless bby mmg ada lactose intolerance (ini dktr yg perlu sahkan). for me, sy start dgn enfalac a+ gentlease then anmumlac. faktor tukar susu sbb kos dan berat bdn bby naik tk cantik. bt still anmumlac is costly juga. after reach 1y baru tukar ke fullcream fernleaf.