Pregnant boleh fly tak

Assalamualaikum mommy2, saya nak tanya harini saya dah masuk 30week. Boleh lg ka kalau nk naik flight pegi sabah? Bapa mertua saya dh sakit teruk. Suami ajak balik jugak, mcm mana pendapat mommy2 semua? Dalam otak ni pikir baby ja ada risiko ka tk? Takut sgt ni 😢

3 Balas

AirAsia allows pregnant women of up to 27 weeks of pregnancy to fly without requirement of a medical certificate. ... The pregnant women should have got this certificate/letter not later than 30 days from the date of travel. Women who are pregnant for more than 35 weeks are not allowed to fly on AirAsia.

Hari tu sy bru lps bt check up kat kk bt buku pink. Nurse tu ckp klau nak naik flight kandungan blh 32week sja lbih dri tu x dbenarkn. Dan kna ada surat dri kk juga sblm fly.

baik awk tanya doktor awk..dia tahu condition awk boleh tak awk terbang...lg2 covid ni bahaya utk ibu mengandung