suhu badan panas on off on off

assalamualaikum mommy smua . sy nak tanya kalau pregnant badan kerap panas on off on off normal tak ? . tak rasa macam demam pun? sebab larat ja buat kerja ke apa . tapi cuma badan bila petang je panas . .bila masa pun panas . . bila pagi dah tak panas? . normal ke ? .

21 Balas

Pagi suhu bdn okey, masuk jm 11 - 2 petang panas smpai bpeluh apalagi masuk dapur😱 klau ada mandi jm 1 lebih, baru la dari badan suam2 jadi tidak panas, tidak sejuk smpai jm 5 . Start jm 5 - 7 sejuk.. jm 7 lebih suam2.. jm8 -10mlm, panas badan smpai bpeluh apalagi masuk dapur.. siap mkn duk d sofa, hujan ka tda hujan, jm 10 - 11lebih mlm bdn masih panas bepeluh .. buka kipas sama juga.. naik p bilik mau tidur, pasang kipas kuat2 terus try hard tidur dlm keadaan badan masih panas smpai ke suam2.. smpai ke jm 4 baru ada sejuk2 dn lena tdur..

saya pon sama, kalau bangun..tempat saya tidur or baring tu rasa panasnya..husband dok sebelah pon rasa bahang panas..tak berpeluh, bukan panas macam tengah panas berpeluh tu..panas badan bahang je macam dok dekat api tu..peluh tu takde..memang normal ye..anak nak amsuk 4 dah tapi sebab takpernah jadi macam tu..

normal ke saya pun sama macamtu, setiap malam badan saya panas, Tapi tak rasa macam demam pun, Bila pagi dia ok. Asal malam je dia panas dah masuk 5 hari dah. Huhuhuhu ingat saya sorang je rasa camni. Rupanya ada jugak macam saya.

tqsm semua yg reply . ehhehe soalan ni dah beberapa bulan yg lalu . sekarang sy dah bersalin baby pun dah 7month. tak sangka still naik soalan ni😂😂 .apa3 tq semua

Normal tu nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉 https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7

normal.. saya bangun subuh still berpeluh... hujan pun panas.. bukak aircond pun still rasa panas.. mandi pun still rasa panas...

Sy pun sama. Sedang mengalami. Smlm dh jpe doc. Doc kata mmg ada yg mcm tu bila 1st trimester :)

Sama sis .. Saya pun kerap .. Lbh2 lg mlm, mmg panas . Pastu bangun pagi elok pulak .haha

sya dari 1st trimester sampai skrg 3 trimester rasa panas jak..tak bole berpisah dgn kipas😂

Normal. Lebih elok beli alat utk check suhu ya sis. Sebab kalau panas sangat, bahaya untuk baby.

5y ago

ouhh baik3 sis . . maseh taw sis