PUASA 13 WEEKS

Assalamualaikum mommy smua. Korang yg pregnant trimester first and awal trimester kedua ni macam mana ya pengalaman puasa? Ya lah, sebab kita yang before 18 weeks ni tak dapat nak rasa baby kick lagi so taktahu baby okay ke tak okay kat dalam. Bila rasa sakit sikit kat perut, taktahu tu sakit sebab baby lapar ke macam mana? Kalau dari segi kesihatan ibu, saya rasa saya sihat cuma perut berbunyi lapar je lah. Kekuatan masih ada. Cuma letih sebab kerja and travel jauh. Baby tu macam mana ? Sesiapa boleh kongsi pengalaman berpuasa hari pertama ni tak? Terimakasih.

1 Balas

sy cuba puasa..utk side okay2 je..tp baby terlalu aktif myebabkan sy tkut..lps buka..sy jd pening..check gula..hypo..:(