jadi tanda tanya

Assalamualaikum mommy semua..sye confuse la, 5/9 sye pegi klinik check sebab sakit bahagian ari2 sebelah kiri..doc scan suspek fibroid atau ectopic prenancy, lps tu doc buat urin test positif pregnant..klinik refer sye ke hsptl double checkup utk pastikn sama ada sye ni btl ke ectopic pregnancy atau tak..kat hstpl 2 kali buat urin test yg pertama still positif yg kedua buat kat bahagian sakin puan negetif plk..doc ada ambil darah nk check samada sye pregnant atau tak & nk tahu samada sye ectopic pregnancy ke tak..hari ni sye baru dpt keputusan darah, nurse ckp sye xde ectopik pregnancy, sye syukur la..sye tanya plk, sye pregnant ke tak, nurse ckp ujian darah sye pada tahan 0.5..so nurse suruh tggu 2-3 mggu lg utk test urin sbb baru 4 weeks..td sye baru test urin tp negetif..risau la, sye ttc anak kedua ni dah 11 tahun, harap2 ada la rezeki sye tahun ni..ada x mommy yg ada pengalaman mcm ni?

2 Balas

Kdg fibroid ni yg buatkan UPT kita positif..

5y ago

Sy pon same. Sy check UPT lewat sehari. Dh ada tp kabur gak. Kemain excited esok dia terus register KKIA. Lame dh tungu ni bru +ve. Bila scan x nmpk pape. Doc buat ujian makmal, check UPT kat makmal. Sah +ve tp masih weekly +ve. Next week kene soh dtg blk. Bila scan dh nmpk kantung. Usia 4w. Alhamdulillah.