tempoh susu perahan

Assalamualaikum mommy semua..sy nak tanya sy seorang surih rumah baby x pandai df so sy terpaksa pam susu dan bagi melalui botol..soalan sy susu perahan tu tahan 4jam di suhu bilik kan..kalau baby x habis sepenuhnya susu perahan boleh bagi utk second feeding dalam 4 jam tu?

2 Balas

Tak boleh dah puan. Kalau baby dah minum, susu hanya tahan 1jam je. seeloknya puan asingkan susu perahan ikut kuantiti yang anak minum. contohnya 2-3oz per feeding supaya tidak membazir. 😊 Boleh follow fb sy: Fadzielah Ayub, Malaysian Breastfeeding Peer Counselor

sia bole refer group ni