Contraction ke?

Assalamualaikum mommy semua..nk tnye,, klo perut mcm mngeras n disertai area perut bhgian bawah mcm meregang serta sakit ari" tu dikire contraction ke? tapi sakit tu masih bearable..#37weeks

2 Balas

Kalau makin kerap,contoh setiap setengah jam, setiap 20minit, pergi hospital. Kalau sakit kejap² lepas tu hilang,tu kira mcm rahim tgh practice utk bersalin nanti. Kalau nak bersalin,sakit tu akan makin kerap.

3y ago

ye sis..tu false contraction je...sy dh selamat brsalin bulan 8 haritu,,39weeks 6days ,,sehari sblom due