Contraction ke?

Assalamualaikum mommy semua..nk tnye,, klo perut mcm mngeras n disertai area perut bhgian bawah mcm meregang serta sakit ari" tu dikire contraction ke? tapi sakit tu masih bearable..#37weeks

2 Balas

Kalau makin kerap,contoh setiap setengah jam, setiap 20minit, pergi hospital. Kalau sakit kejap² lepas tu hilang,tu kira mcm rahim tgh practice utk bersalin nanti. Kalau nak bersalin,sakit tu akan makin kerap.

3y ago

ye sis..tu false contraction je...sy dh selamat brsalin bulan 8 haritu,,39weeks 6days ,,sehari sblom due

sama weeks dgn sy, stakat ni msih keras2 mcm tu la, dia mcm tgh praktis gitu.. sakit contraction, dia attack blkg pinggang ke bwah, mcm nak trcabut pggang rasa.. klu 10-10minit sakit tu,dh nak brsalin la tu..

3y ago

😅 sy dh brsalin bulan 8 haritu..39weeks 6days sehari sblom due ...☺️