20weeks scan melintang/ menyerong

Assalamualaikum mommy semua, tumpang tanya, normal ke pregnant 20 weeks tapi baby kedudukan menyerong / melintang? First baby so risau hati kita ni bila doc cakap macamtu ??

12 Balas

Saya haritu scan 28 minggu pun baby breech lagi. Ni lagi 2 minggu repeat scan utk 36 minggu. Tapi saya dapat rasa baby saya dah pusing dah tu. Takpe jgn risau sgt sbb awal lagi. Tapi kalau dah 34 minggu macam tu baby tak pusing/ takde tanda nak pusing tu ye puan perlu risau