IUCD BERGERAK

Hi semua. Saya dah pakai IUCD 2 bulan lebih. So far okay je. Tapi baru2 ni ada bersama, husband cakap macam ada something n dia punya tu luka n berdarah. Saya pulak memang tak selesa n rasa sakit. Tu bermaksud yang IUCD dah gerak ke? Saya pulak lewat period 2 hari. Takut pulak pregnant. Sorry saya memang belum faham IUCD ni macam mana. #pleasehelp #bantusharing #advicepls

2 Balas

hai sis,sy pun pemakai iucd dh berjln 5bln,permulaan sy pkai pun mcm sis tp msa tu bru pemakaian 1bulan dan bila brsma encik suami tak selesa rsa ada mencucuk tajam,tp tk brdrh la.dan next month dia utk scan tgok kedudk iucd sy bila dr ckp ok dan tu sy ksi tau kt dr ttg mslh tu dr just potong tali iucd tu jer. sy rsa mungkn sis kena info kat dr dmn sis berkinik tu.dan msa sy pemakian iucd pun pndai dtg dan pandai tak ada" msa tu sbln tak dtg just dtg skit and tak dtg lg.tp selepas beberpa bln tu dia dah dtg setiap bln tp tak tentu tarikh dia dtg lah,sy rsa permulaan pemakaian mmg hormon kta kan tak setabil lg mengambil msa utk di stabil kan hormon period tu sy rsa sis tp lain bdn lain la lg pun sy bf sepenuhnya.sy hrp ble membantu sis,

8mo ago

ye sis mcm tu la sya rsa,risau mcm" fkir ingat nak ada lg.mcm mau tiga ke hampir sbln sy tak dtg,and lastnya ada jga dtg skit" dia dtg 4hr jak ne skrg sy dah nmpk si pnya period ne mcm nak norml" blik dah

Pegi klinik untuk scan, takut IUCD tu turun ke bawah @ dari ruang yg septutnya

8mo ago

Ya, normally kalau rasa x selesa mmg kena check @ scan sebab benda tu bole juga turun