Berpantang Keguguran

Assalamualaikum mommy semua, saya baru lepas keguguran 19/1/2023 minggu lepas.. first pregnancy.. saya bekerja dari rumah.. ikutkan pantang 22hari kan. Tapi rasa badan macam da sihat lepas seminggu. Patut ke saya masuk kerja 30hb ni ( minggu depan ) atau patut cuti sampai 22 hari rehat betul2? Manager saya takde masalah sgt memahami.

2 Balas

Kena cuci tak ? Klu kena cuci salu Dr bagi Mc 2minggu org kata. Saya pernah gugur 10minggu janin keluar sndri, dpt Mc 3 hari. Tapi saya rehat 2minggu sbb xlarat. Nk jalan laju or jauh sakit2 lagi.

keguguran berapa minggu? trimester ke berapa? kalau masih dlm trimester pertama, seminggu pun dah cukup sebenarnya

1y ago

saya miscarriage 8w rehat seminggu je lepas tu dah sihat mcm biasa. ikut badan juga kot. bila tanya doktor dia kata 1st trimester takde perlu pantang pun asalkan badan dah rasa sihat. kalau gugur 2nd trimester baru kena rehat lebih sbb anggota baby pun dah mula besar dan ada roh masa 4 bulan