Tak mkn ubat doc bagi ada kesan ke ?

Assalamualaikum mommy sekalian ,, sy dari awal pregnant ad ambk folid acid tp sejak 6 minggu stiap kali ambil folid acid mesti akan muntah2 .. n then dah tak tahan sgt trus tak ambk ubat yg doc kasi .. bile kandungan dh start 5 bulan bru ad kesedaran nk ambk ubat yg doctor kasi .. agak2 bhaya tak utk kandungan klo x mkn ubat doc ?

1 Balas

selalunya kalau doctor prescribe ubat mesti bersebab. takut berisiko pula kalau tak makan, kan. next check up boleh consult dengan dr lagi sekali tentang masalah sis ni