Ubat zincofer

Doc tegaskan sy utk mkn ubat ferrous, jadi dy bgi zincofer. Tapi sya tk mkn sbb asik munth2 . Skrg sy mkn folid acid je tk mngapa ke? #pleasehelp #ingintahu

2 Balas

sis makan waktu malam waktu nk tidur.. sebab dia akan kurang rase nk muntah.. sebab kita terus tidur.. waktu sy pregnant anak first mcm tu sy buat untuk xnak bg muntah.. pernah tnya doc boleh makan waktu nk tidur. doc cakap boleh asal makan nak makan ubat. hehe

klu xboleh mkn, beritahu..ada option lain selain zincofer. folic sahaja tak cukup utk tampung pregnancy

4mo ago

betul2.. td pun doktor ckp juga.. sy makan folic iron amway tu. doktor ckp tak cukup. jadinya dr bagi ubat yg 4 beradik tu. telan la juga walau baunya tak berapa nak sedap 😅 anything for you baby.. 🤭