Pedih ulu hati

assalamualaikum hi mommy. sapa kat sini sering sakit ulu hati time trimester ketiga.any tips untuk kurangkan sakit tu x? ?

1 Balas

sy amal kn minum susu sleps mkn . kecuali nk mkn ubt kk bg xbole la minum susu . pagi lps sarapan pon sy minum susu . sblm msok tido lg setgh jam pon sy minum susu . Alhamdulillah msala pedih hulu sti xd sepnjg sy amal kn susu . guna gaviscon pon bole sis . tpi pengalamn sy gaviscon xbrkesan pd sy . lps tu mknn yg pedas atau sambal2 brminyk seelok ny xpyh mkn .

5y ago

biase lps mkn mmg akn pedih hulu ati sis sbb da semakin sempit dlm perot tu . bby semua lg . jdi sy mmg akn minum susu sleps mkn nasi . lg2 klau mkn sambal wlau pon xpedas akn sakit pedih hulu ati mse preggy . mlm mse nk tido tu bole mtk suami urut kn dlu bhagian ats tok buang angin supye lebih slesa nk tido . bntl tinggi kn sikit . In Shaa Allah msala pedih huku ati tu brkurg . 😊