Detail scan

Assalamualaikum mommy , nak tanya Ape beza detail scan dgan 5D . mane yg lagi penting buat ? Thankiu yg sudi jawab ❤️ #firs1stimemom

9 Balas

details scan tu sonographer/obstetrician will look for details structural of the fetus. daripada kepala sampai ke hujung jari kaki. tgk sambungan tempurung kepala, tgk ventricles, tgk bebola mata, muka, batang hudng, tgk bibir and palate. tgk kedudukan jari2 tangan, whole spine, ribs, all chambers of the heart, stomach bubble, arteries of the umbilical, umbilical cord ada kat leher tak, gonads and a few things more. 5D tu as expained above, nak tgk muka dia. seronok jgk 😉😉 hope it helps

Sis buat details scan dlu penting! 👍🏻 nak tahu ukuran lilit kepala baby, ukuran perut, tulang peha, jantina sekali. Lepastu air ketuban pon dpt tahu melalui situ. So 5D tu nanti buat lambat sikit pon takpe time baby dah besar sikit dpt tgok muka dia time dia gebu🥰

Details guna scan 2D - penting terbaik dah dan sudah cukup. 5D just nak gambar yg ada warna sikit je, untuk buat kenangan gitu atau lain2 keperluan yg saya tak tau keperluan apa. 😁 Saya buat details scan je. Banyak nak guna duit ke keperluan lain.

detail scan sgt penting untuk tau semua keadaan baby , jantung , kaki , tangan & semua lah ! kalau 5d cuma tgk muka baby Dgan jelas pada saya detail scan sgt penting 5D tak perlu kalau mampu boleh lah nnti bby keluar dpt jugak tgk muka dia

Scan 2d masa 7 minggu utk kepastian ukuran janin berapa minggu. 20minggu scan detail utk cek sama ada baby normal atau x. Doc boleh tgok dari situ sama ada baby normal atau abnormal. Scan sterus nya 28minggu sesuai untuk cek jantina.

Waalaikumussalam. 2D dah mencukupi sb boleh tahu jantina, keadaan kesihatan baby dan berapa banyak air ketuban mommy. 5D tu hanya nak tahu high definition rupa baby.

bg sy details yg penting. tp kalau ank 1st of course exited kan. sy pon buat 2 2. 5d dgn 2d. tp skrg ekonomi xstabil,sy akn bt 2d je.heheh

Detail scan je. Mcm sy buat detail scan tp sonographer tu baik sgt bg tunjuk muka & gambar muka baby yg berwarna 😍

detail scan je senang...