Tidak Tahan Lapar

Assalamualaikum mommies..saya tengah pregnant 10 minggu..saya sangat cepat lapar..setiap 2 jam saya mesti lapar..baru rasa lapar dia tu tak boleh bawa bincang..saya sampai bergegar sebab lapar..ada tak macam saya?saya risau la sebab sebelum ni saya buat intermitent fasting saya tahan lapar sebab saya selalu makan sekali sehari saja..sekarang ni 2 jam pun dah gegar..risau kalau badan naik mendadak sedangkan baru 10minggu..dulu pregnant anak pertama awal2 trimister saya turun berat sebab tiada selera makan..yg kedua ni lain pula..?

1 Balas

Sama sis, tiap 2 jam je nak makan, x tahan sngt padahal bru je mkn kot, cara sy sis sy mkn sikit2 tp kerap, asal mkn je jgn kenyang sngt, kdg2 lapar sy minum susu coklat , mkn buah, sy pun takut berat mendadak , tp awal2 preggy mmg normal mcm tu