Baby sya x brapa tdr mlm

Assalamualaikum mommies,ada tk yg brpnglaman,sya first mom,bby sya umur 10m 24d, bby boy..sya x tau knp ya sejak kblkngn ni ank sya asyik x nyenyak nk tido,ank sya x sakit demam or apa²,siang alhamdulilah aktif,siang tido buai 2x (9-10pgi & 2-4ptg)..mlm tido bby cot,9-9:30 mmg wktu mgntuk,msuk tido..tpi jam 11 je hingga ke 2-3pgi,dia akn brgolek kat bby cotnya,klu tk jumpa dia akn mrengek,dah try bgi susu pun sma gk,tukar pampers pun still x jln..mohon pnjelasan sya dh buntu ni,tq😮‍💨

4 Balas

Hi mom, maybe anak dalam peralihan fasa. Org tua kata nak alih bulan. Anak dlm fasa tumbuh gigi, gusi tak selesa + dpt skill baru mcm merangkak sgt beri kesan besar pada baby. Mom kena banyak kan bersabar. Anak saya pon begitu, mahu tidur di bahu shj, makan pon mahu yg lembut dan sejuk. Mungkin dia lebih selesa. Terpaksa parents berkorban 🤭🥹. Jgn risau, temporary shj. Mom boleh try mandikan anak dgn air hangat sebelum tidur, urut bdn dan pipi/gusi utk redakan baby. Hope this help! 🫶🏻

mgkin dia tumbuh gigi kot sis , klau fasa tmbuh gigi kan slh 1 sbb juga bby mcm tu . try urut2 badan perut utk legakan dia kot2 angin ke apa . psg zikir , selawat . peluk dia . ehhehehe tu yg anak buah sya lah , klau ank sya sndr blm besar sbb bru 2month . tp sllu klo mlm anak buah sya ada susa tdr sikit sbb gigi la .

7mo ago

sejak newborn hingga ke skrg, mmg on playlist zikirnya tu, tq infonya

Wslam, maybe anak dlm fasa teething nk keluar gigi ataupun maybe dia nk boleh skill baru. Kdg tidur mereka ni terganggu juga kalau disebabkan semua tu. Kalau baru jdi tu inshallah tkda apa mybe gigi ke nk keluar. Sabar ya sis. Ini proses 🥰🥰

normal baby bgun mlm setiap sejam