Ubat ellergic

Assalamualaikum mommies .. sy ad ellergic since blm kawin lg then selepas kawin dan pregnant ellergic makin teruk .. sy ke klinik dan doktor bg ubat gtal dan bengkak .. sy dh beritahu dr yg sy pregnant dan dr kata ubat ni mengandung xpe mkan tapi sy tetap takut nk makan .. apa pendapat mommies ?

2 Balas

Sis try mkn ubt selsema loratadine.. sbb ubt selsema pn adalah ubat tuk alergic juge.. loratadine blh mkn bg ibu preggy..sbb mcm org kena asthma pn if alergic seafood ke..or.etc.. doc akn bg pil loratadine..

Saya ada makan obat allergic jg selama 3 bulan masa morning sickness, krn obat allergic ku bisa buat loya muntah jg. Kalau dokter cakap okey, i think is safe to eat.