Perut mengeras

Assalamualaikum Mommies. Siapa ada pengalaman perut mengeras sekejap dalam lebih kurang seminit pregnant 20 weeks? Masa checkup heartbeat anak okay.

4 Balas

Normal sis, saya haritu masa 21 weeks rasa mengeras, lepastu tanya la mak kenapa kan, mak kata ha tu persediaan dia bagi hint la tanda mengeras mcm nak bersalin nanti. Tapi kalau nak bersalin lagi kerap selang berapa minit mak cakap lepastu dia tgkap urat blkng pinggang tu ari2 pon dia sakit denyut2 camtu la. Sbb kita taktau kan rasa tu mcm mne ank first takde pengalaman, dtg waktu tu je mengeras. Lepastu dah takde dah, dia dtg plak time 7/8 bulan tu uyoo lagi kerap. Skrg dah nak masuk 9 bulan lagi kerap 😮‍💨 tapi kejap2 je bila diusap dia akan jadi lembik balik🥰

saya perut jadi mengeras bila berdiri.. bila duduk atau baring dia ok balik.. mungkin otot dan sendi² jadi tegang sebab baby makin membesar.. 🥲 harap² tkde papelah.. baby pun aktif je selalu tendang² perut 😂

mengeras sekejap2 tu.sy prnh bce mcm dkira bdn tgh practice rs contraction nk brsalin nnti. ms brsalin lg ler sakit contraction

Wsalam. Klu mengeras kejap2 tu normal je. Kdg kita buat apa2 aktiviti, mmg mcmtu.