Perut mengeras 31w normal kah?

Hi mommies, saya nak tanya.. Normal ka perut mengeras sekejap², skrg saya pregnant 31 weeks. Tp perut kerap mengeras cuma tak lama dlm 1minit camtu.. Dan sakit bahagian bawah perut.. Itu kah yg di panggil braxton hicks? #ingintahu #firstmom

4 Balas

Saya start kandungan 6 bulan dh mengeras.. Tp x lama.. Skjp2.. Ada masa lama juga smpai 5 minit.. Tp xde apa2 pendrahan.. Lepas tu kena pantau pergerakkan selepas mengeras tu.. Sy 31 weeks juga

3w ago

Awal juga ya dr 6 bulan.. Saya start mengeras dr 30 weeks.. Tp seminit dua ja.. Saya catat berapa lama sbb risau.. Moga kita sihat2 selalu ya🥰

Kita sama la. 31weeks jugak n merap mengeras n ngilu dkt ari²

3w ago

Moga baby & ibu sihat2 selalu.. Tak lama lagi nak jumpa baby dah😊

normal jah

betul