Kahak Bayi

Assalamualaikum mommies semua,saya nak tanya mcm mana cara mengubati kahak bayi secara semula jadi?Kahak yg tak teruk sngt cuma ada bunyi2 halus masa menyusu,baby saya 11 bulan dah,hrp mommies smua dpt share mcm mana mommies ubatkan kahak baby yaa,terima kasihh mommiess?

2 Balas

Dh ke klinik belum? Klau ank sy. Msa mndi lalukam air suam blkg dia. Bg dia brendam dlm air suam utk cairkan kahak. Sbb klau nty da msuk paru2. Lagi susah . Biasa klinik bg ubat cair kahak.

4y ago

Belum sis,sbb baru hari ni saya dengar bunyi kahak tu,sblum ni dia selesema ja,terima kasih untuk tips sis☺️

Nyusu badan atau formula?

4y ago

Ibu kena jaga makan.. buat masa ni kurangkan makanan manis, bila menyusu, apa yang ibu makan baby akan dapat juga. Gula penyebab kahak.. ambil vit c. 🙆