jarak jauh

Assalamualaikum mommies semua. Sekadar nak meluah dan inginkan nasihat. Saya dgn suami dari awal perkahwinan takde rumah sendiri, kiranya ada masa saya kat rumah saya je ada masa saya balik rumah mertua. Kami ada anak umur setahun 7 bulan dan skrg saya sedang pregnant lagi 4 bulan, macam mana nak hadap ye suami jenis kerja jauh kejap ke johor, kejap ke perak, bulan depan ni dia nak ke pahang pulak. Kadang kadang dia cuma dapat balik 3 atau 4 hari, lama sikit seminggu atau seminggu lebih je. Saya stress bila asyik kena pressure mak ayah saya pun selalu bising dan asyik bertanya "kenapa suami kau ni susah nak balik" sampai dah tahap kena perli ayah siap cakap "dia perdana menteri ke nak balik tengok anak bini pun susah?" Macam mana saya nak berbincang dgn suami, bila saya baru nak cakap lebih sikit dia dah start melenting katanya saya tak faham dia kerja, saya yang mengada ngada.

13 Balas

Sewa rumah. Awak duduk dengan anak kat situ. Senang takda nak stress dengar mulut orang.

Sebelum sis kahwin..mmg dia kerja mcm tu ke atau baru start kerja mcm tu?

Suami mampu tak? If yes sewa la rumah lain.