makanan baby

assalamualaikum mommies.. saya nk tnye mcm mne nk buat puri utk beby yg br 6 bln? serta cara penyimpanan

2 Balas

Ada buah yg blh terus blend mcm buah naga, pisang,avocado yg betul2 masak. Ada jugak yg perlu rebus/steamkan dulu mcm apple, Labu, broccoli dan sebagainya. Sis boleh follow ig saya utk dapatkan idea makanan baby 💜 (@anak_momma) boleh sama2 bertukar idea 😘

blend je, and simpan dalam peti ais kalau ada lebih. I selalu buat fresh dulu, simpan pun 1 bekas untuk esok hari lepastu buat baru😊