MAKANAN BABY 9 BULAN ++

ASSALAMUALAIKUM HI MOMMIES. SAYA NAK TANYA ADA TAK MOMMIES YG LAHIRKAN ANAK JUN '23 ? ANAK KORANG MESTI DAH MASUK 9 BULAN & KE ATAS KAN. KORANG BAGI ANAK MAKAN APA YA ? MASIH BUBUR / DAH CUBA MAKANAN LAIN ? NAK TANYA MCM MAKANAN LITTLE NUR YG VIRAL TU ADA TAK KORANG CUBA BAGI ? MAKANAN MCM TU SELAMAT KE UTK ANAK² ? ADA MOMMIES NAK SHARE EXPERIENCE BAB MAKAN ANAK² TAK ? RAYA NI APA JERR ANAK YG BOLEH & TAK BOLEH MAKAN ? SAYA FIRST MOM. SEBELUM NI ANAK ADA PROB BERAT TAK NAIK² SINCE DIA MULA TUMBUH GIGI (4 BULAN++). BERAT DIA PUN BARU NAIK THIS MONTH CHECK UP. NEXT CHECK UP ANAK 1Y NANTI. SEKEJAP JERR RASA 🥹 TQ MOMMIES

9 Balas

Hi , anak i pun lahir jun ‘23. Anak i since 8bulan dah reject bubur sebab tumbuh gigi. Even dah bagi texture lembut & keras pun still x berapa nak makan. 9months turun 400g berat anak i 🥲 So i bagi menu noodles, macaroni, pasta , egg tofu , fingerfood , instant porridge brand baebis. Sometimes masa buat egg tofu soup tu i letak noodles and letak nasi lembut . Tapi x bagi selalu sbb nanti baby perasan and dia jadi xnk makan mybe sbb dh muak dngn nasi 😆 Little nuur i dh bagi anak i since 8bulan jugak. So far ok je lah. Kena pilih flavour yg anak boleh makan. For raya kalau xnk bawak bekal baby beli je ready to eat punya food and snacking fruit & crackers puff