Kandungan 9w (1.3.2023)

Assalamualaikum mommies.. saja nak share sini utk coretan saya pregnancy kali ni.. Alhamdulillah hari ni (1.3.2023) baby dah 9w.. mggu lepas dah scan baby time 8w3d, Alhamdulillah dah nampak degupan jantung baby berkelip2 time tu 🥰 Dr pun bagitau baby sihat, kantung cantik & sihat.. Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillh 🤲🏻😇 Pregnancy kali ni, alahan agak teruk 🥹 nak makan susah, asyik muntah.. tekak pahit.. kerap mabuk, lagi2 bila naik kereta pegi kerja 🥹 alahan akan dtg dgn teruk pd waktu petang & malam.. sampai saya menangis sebab alahan teruk.. sehari muntah sampai 3 4x, sampai berat badan saya turun 🥹 Then saya mintak ubat muntah kat klinik barulah saya boleh makan mcm biasa.. Minggu ni, alahan saya dah berkurang.. Alhamdulillah dah boleh makan tanpa muntah tapi masih mabuk time petang & malam.. saya sebenarnya risau jugak bila alahan hilang ni, sebab previous pregnancy saya alahan stop tetiba.. rupanya baby saya dah stop membesar time tu, sebab tu bila alahan bekurang ni saya agak risau 😥 even org ckp, normal bila alahan berkurang sebab dah nak masuk Trimester 2 ~ Doakan baby saya membesar dgn sihat ye mommies.. dan lahir pada hari yg sepatutnya.. InsyaAllah Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin

2 Balas

Mudahan semua baik tanpa mudarat

2y ago

Sama-sama

insya allah amin² 🤲🏻

2y ago

InsyaAllah Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin.. terima kasih awak 🥰