Alahan yang agak teruk

Usia kandungan saya 9w1d. Scan kandungan alhamdulilah semua okay. Heartbeat baby dah dengar, baby pun nampak gerak aktif. Yang tak okaynya saya. Alahan agak teruk. Sehari muntah entah berapa banyak kali. Sebelum makan muntah. Makan 2-3 suap dah tak lalu and then muntah lagi. Sampai tahap muntah jadi pahit asam sebab perut kosong. Macam mana ibu-ibu kurangkan muntah ye? Boleh share tips tak? #pleasehelp

2 Balas

I feel you sis.. kalau teruk sgt,refer doc saya ni pun sama cuma sy paksa je diri makan,sikit² tp kerap..minum byk air masak.. kunyah gula² mint kalau Rasa tak sedap mulut.. doc kata as long as badan tak dehydrated.. yg bahaya tu bila ada tanda² dehydrated.. Kadang nangis tapi demi baby,kuatkan juga diri ni.. moga kandungan kita baik² je..

awak jgn makan benda bminyak or pedas. byk makan sayur ,buah.