folid acid

Assalamualaikum mommies nak tanya. kalau kandungan 5 weeks, folid acid kene mkn berapa biji ya? saya punya brand yang ni.

folid acid
14 Balas

sehari sebiji shaja sis..nk elok blh minum dgn air jus or oren... tahniah jaga diri tau..oh ya sya ade group mumy2 blh share bertnya apa shaja.. khas utk perempuan shaja tau https://chat.whatsapp.com/B9sKzPJ5ZPg1n78vihsNHc jgn lupe kenal kn diri

Yes this brand 1 tablet is 5mg. 1 tablet per day until 12th week. then check with doctor, and follow their supplement schedule for you.

1 hari 1biji. saya pon mkn brand yg ni serasi. sbelum ni mkn appeton, selera mkn asyik membuak je hehe .yg ni ok

ambil sebiji sehari je .. saya pun makan brand tu sebelum dapat obimin dari KK selepas buka buku ☺️

makan 1 biji sehari. ni laa folic yg buat sy naik berat mendadak. lepas habis sekotak tukar yg lain.

Sis amik sebijik sehari, kalau boleh amik pda waktu yang sama tiap hari tu.

Mesti 5gm sebiji sehari..kalau kurg kena tambah kalau lebih kurgkan😁

makan satu biji sehari. saya pun tgh makn brand yg sama jugak ☺️

saya dapat iron folic, doktor sruh makan 2 kali sehari, overdose ka?

2y ago

kalau mcm ni,dos 1 biji tu sikit sis. 1 hari kena ambil 4mcg or 5mcg je. xblh lebih

sehari sebijik jaa..x perlu banyak²...🤭