New Mom Here!

Hi assalamualaikum mommies! 🥰 mommy ada tips ke untuk hilangkan rasa mual?

7 Balas

Tak boleh hilang kan. Just legakannya dgn try n error apa jua : 1. aktiviti yg boleh kita lupa mual, contoh membaca, brisk walk, tonton cerita yg kita suka. 2. try n error makanan dan minuman yg sesuai dgn kita. 3. Reda, sabar dan syukur dgn ujian kehamilan. So, kita dapat hadapinya dgn tenang

1.jngn lmbat mkn sebolehnya perut x boleh kosong sngat. 2.kna ada air asam2 boleh try sunquick etc 3.elakkn wngian/bnda yg bleh bt kta mual 4.dah bt smua tpi msi mual?tu mksdnya pmbwaan bby,sis kna strong skit lh nak hdap nnti trim2-3 mungkin akn brkurngn skit😊depends on our own body jgk

Klu sy makan benda yg masam2. Atleast boleh kurangkan sikit.. Lepas tu brkfast jgn skip ok. Supaya perut tak kosong..

klau sye awal2 pregnant akn mkn bnde2 masam untk hilangkan loya. sis try cri asam ke or gula2 masam

Boleh kurangkan rasa mual dengan makan buah2an seperti tembikai 😊 harap membantu.

Bakar roti.. jangan buh butter … makan early morning… try n see

kene try and error