Kandungan Luar Rahim

Hi assalamualaikum mommies & bakal2 mommies 🥰 saya just nak tanya. Period saya jenis tak teratur. Saya last period pada 8.12.21 & saya cek upt 23.1.22 alhamdulillah ini lah hasilnya. kalau nak diikutkan kiraan usia kandungan ikut tarikh period dah masuk 7minggu4hari. Tapi bila guna clearblue keluar 2-3minggu. yang manakah kiraan yang betul sebenarnya? Tapi saya pergi scan klinik pada 23.1.22, Dr cakap rahim masih kosong & tak nampak apa apa lagi suruh repeat dtg hujung bulan 2. Lepastu try pergi klinik lain pulak semalam (28.1.22), Dr cakap kemungkinan saya hamil luar rahim sebab scan rahim masih kosong juga. ada juga buat test HCG Dr ckp minggu ni dah masuk dalam 3-4minggu. Possible kah saya hamil luar rahim? atau kene tunggu lagi beberapa minggu untuk pergi scan lagi? baru akan nampak kantung or janin. bantu saya buntu sangat ni 😭 fikir sampai stress pun ada #firstbaby #kehamilanluarrahim

Kandungan Luar Rahim
29 Balas

tarikh last period kita sama yunk . harini masuk 7minggu5hari . haritu saya warded sebab morning sickness teruk . doc ada scan , 6week dah nampak kantung . mungkin awak kena tunggu lagi . semoga yang baik baik untuk awak yee 🥰

3y ago

Awak period regular ke irreg? makdudnya usia kandungan awak skarg sama tarikh period ye? InshaAllah saya tunggu lagi 2minggu ☺️ aminnn aminnn semoga dipermudahkan segala urusan kita semua 😍😘🤲🏻 thank youuu atas nasihat & semangat ❤️