Boleh ke baby minum ubat ?

Assalamualaikum mommies . Anak sya baru masuk 2 bulan . Beratnya sekarang 5.2 kg . Petang semalam tiba tiba kepala anak sya panas , macam nak demam tapi badan tak panas lagi . Lepas mandi petang tu dia terus tidur . bangun je tidur kepala badan dia panas . Malam tu suami ajak pergi klinik . Docter check telinga,mata,dada n tekak . Suhu dia 38C . Docter masukkan ubat bontot separuh . Dan bagi ubat demam dan ubat mata (mata anak saya ada tahi mata warna kuning) Sya agak terkejut msa docter kata akan bgi ubat . Boleh ke baby minum ubat ? n sesuai ke baby terima ubat bontot ? Tapi setakat ni suhu anak sya memang da semakin menurun Alhamdulillah , harap akan kebah terus . Risau dia demam tak aktif n tak banyak borak . Ibu kesian adik . ?

Boleh ke baby minum ubat ?
2 Balas

normal sis sya ada bgi anak bagi ubat demam msa umur 2bln ok ja.. dia demam panas sbb tula dia kurang aktif. in sha allah hari ke hari baby akan ok

5y ago

ouh normal eh . Sya btul2 tak tahu yg baby boleh minum ubat tu tanya mahukan kepastian . thanks sis for info 🤗

Sis.. ubat demam smua peringkat umur bolei mkn. Cuma jgn bg serentak ubat sirap dgn ubat bontot..

5y ago

yup.. docter ada pesan tu . okey sis thank you 🥰