VOMITING & NAUSEA

Ada yang macam saya tak , dari masuk 6weeks sampai sekrng tak boleh makan , kalau makan asik muntah ii je 🥲 lagi ii nasi tk boleh mkn lansung 🥹

4 Balas

saya dulu awal2 trimester mcm awak, x boleh makan nasi langsung. Dr kata time tu makan je apa yg boleh asalkan kita ada tenaga daripada x makan langsung lagi teruk, so saya makan je apa2 yg boleh telan, makan subway, burger, pizza, roti, mee sup, bihun sup, apa2 je lah, kiranya time tu mcm try n error je makan hahaha. Masuk 2nd trimester, alhamdulillah dah okay, dah boleh makan makanan berkhasiat dan balance. InsyaAllah biasalah tu sis alahan, just jgn skip folic acid or any vitamin yg KK bagi k.

12mo ago

Itu la kalau telan burger smua boleh , makanan yang berkanji mcm nasi , mee , bhun tk bleh . Asik muntahhh je 😅 mak mentua soh makan buah je . Tapi kesian dekat baby

sy awal2 haritu, mmg lgsung xde selera makan,nak xnak terpksa jga makan meggi ,tu pun rasa nk muntah jg.. skrg dah masuk trimester kedua, sy mmg kuat makan da ,smua boleh telan daa 😆 lagi2 benda manis , harap harap xlekat kencing manis la

sy 2 bulan pertama Peggy,asyik mkn benda Sama je sis..pg nasi lemak kosong,tghri laksa.ptg tomyam.Mlm laksa...xboleh masak..beli je 2 bulan tu

kalau saya kene tutup hidung dulu baru boleh telan , takboleh bau makanan tu nanti auto nak muntah . taktau la tu normal ke tak

12mo ago

Chck baby smlm jantung smua normal , cuma kita tak boleh nk mkn nasi , kalau mee atau bhun ok lagi dpt tahan nasi mmng tk dpt tahan . Susu pon minom sikit je sbb akan muntah jugak 🥲