Scan details & Gender.

Assalamualaikum and hi mommies. Ada yg dah buat details scan & tahu gender baby tak. Blh share dkt sy yg baru nak jadi mama ni tak 🤭. Baby baru 18w. Tp nak buat details scan & tengok jantina baby. Any tips, sharing or advices dr mommies yg berpengalaman 😊#firstbaby #bantusharing #1stimemom #pregnancy

8 Balas

Buatlah masa 20 weeks ke atas. Sbb sy buat 18 weeks hari tu baby masih kecil jd x nampak gender 🤭 doktor suruh dtg semula 2 weeks kemudian utk tau gender. Tp dah malas 😂 biarlah surprise. Yg penting organ dalaman dan fizikal baby ok heheheh

3y ago

Heheheh tulah sy ni terpaksa beli yg unisex lah jawabnya 😂 betul sis better pegi 20-24 weeks time tu baby dah besar sikit

sy buat detail scan semasa 20 week. tapi x dapat nak nampak jantina dgn clear, disebabkan baby bergerak laju dan tidak memberi kerjasama. tapi Syukur baby sihat, ukuran hidung cukup. kalau kurang dicategorikan sebagai downsyndrom

3y ago

Tulah. Ada kes mcm ni. Bby aktif smpi susah nk scan. Mcm sy je, bby sy pun doc kta susah scan dia semunyik2 😅

sy bt detail scan mse 19w. alhmdulillah nmpk awal jntina. mmg bby sy jnis xsegan tnjuk gender dia smp 30w. muke pulak yg susah tnjuk, dok tdor berbantal placenta ..dpt tgk sipi je mse 27w scan 4D..hehe..

3y ago

Boy ke girl? 😍

saya scan swasta 17weeks,baby aktif sangat sebab bapaknya bawak kereta laju..balik dari urus something terus pegi scan..nurse pun terkejut tengok baby aktif..so nampakla si baby punya bird..

3y ago

tq sis..semoga awak pun dprmudahkan smua urusn,aamiin

nak detail scan elok 20 weeks keatas. klau nk buat scan 5D elok 25 hngga 32 weeks.. sbelum scan makan aiskrim. bg bby aktif skit.. 🤭🤭. smga dprmudahkn urusan sis 😊

3y ago

hehe. sy pum dpt idea dri doc yg scan sy hritu.. 🤭

Sy buat mse 23weeks.. Bby kankang trus nmpak pistol😂.. Alhmdulillh smua OK.. Sy buat detail scan mlm, sbb dy aktif mlm😊

3y ago

Best lah mmy thu dh bby aktif bila. Hee nnt akan rasa eh bila dia bangun?

Sy buat details scan msa 18 weeks.. Baby kuat gerak sampai doktor suru dtg blik msa 25 weeks utk buat sekli lgi.

3y ago

Yeke sis. Kena pertimbangkn blik nk scan 18w ni 😅. Kang kne dtg balik pulak.

baru je tanya doktor..dia suruh buat mse 22 weeks..jantina dah boleh nmpk skrg guna 2D scan..

3y ago

Hurm nurse pun suggestkan 20w ke ats. Tp bila refer gynae 18w dh blh scan tp tulah rezeki nmpk tk nmpk je jantina tu kn.