Folid Asid

Assalamualaikum momies2 Nk tnya .. Betul ke folid asid x boleh mkan sbiji sehari ? Mak mertua sya ckap x boleh mkan sngat sbb nnti anak besar dlam perut .. Doktor pulak sruh mkan sebiji sehari ? Mintak pandangan ?

75 Balas

saya makan folic acid 5mg + dgn iberet(dlm tu ada folic acid jgk sikit) hari2. masa baby dlm perut tiap kali scan mesti doc akan kata baby awak ni mcm kecik je. bayangkan makan folic acid extra pun doc kata baby kecik. tapi alhamdulillah lahirkan baby 37w berat 2.53kg. skg dah 4m26d. last timbang 14/4 haritu berat 7.1kg. hehe dah lebih sikit dari average weight. tapi lebih 1g je laa hahah