Folid Asid

Assalamualaikum momies2 Nk tnya .. Betul ke folid asid x boleh mkan sbiji sehari ? Mak mertua sya ckap x boleh mkan sngat sbb nnti anak besar dlam perut .. Doktor pulak sruh mkan sebiji sehari ? Mintak pandangan ?

75 Balas

Wslm . Tk silap saya susu formula yang tk perlu minum setiap hri. Sebab tkut kandungan terlalu besar . Itu yang sy dgr dri pengalaman orang . Tpi sy tetap minum susu setiap hri utk tmbah kalsium. Sy minum susu dutch lady setiap hri, susu formula 2/3 seminggu . Asid folic sgt penting, lagi lagi dgn pemakanan kita yang skrg yg kurang vegetarian .