Folid Asid

Assalamualaikum momies2 Nk tnya .. Betul ke folid asid x boleh mkan sbiji sehari ? Mak mertua sya ckap x boleh mkan sngat sbb nnti anak besar dlam perut .. Doktor pulak sruh mkan sebiji sehari ? Mintak pandangan ?

75 Balas

Waalaikumussalam...Pandangan saya... bila kita nak check ttg pregnancy kita.. kita pegi check dekat dr kan, sbb kita tahu dia lebih tahu dari kita. Kalau kita x yakin dengan dr, at the first place kita tak akan pegi tny doctor pun. Kalau lebih yakin dengan mak dari dr.. lepas ni bulan2 check up, check up dengan mak je. X yah gi dr tu... nnt dia bagi ubat lain awak risau lagi kan. Pecat dr tu skrg jugak. Sampai hati dia bagi ubat nak besarkan anak awak, bukan nak bagi ubat bantu tumbesaran otak anak smua kan... buang je ubat tu.