Folid Asid

Assalamualaikum momies2 Nk tnya .. Betul ke folid asid x boleh mkan sbiji sehari ? Mak mertua sya ckap x boleh mkan sngat sbb nnti anak besar dlam perut .. Doktor pulak sruh mkan sebiji sehari ? Mintak pandangan ?

75 Balas

Yg bawak anak dalam perut sapa? Awak ke mak? Kalau jadi pape kat kandungan tu, yg menanggung nanti awak ke mak? Yg lebih arif pasal hal hal mengandung ni doktor ke mak? Yg lagi banyak pengalaman hal mengandung, bersalin, gugur, kematian, doktor ke mak? So pilihan kat tangan sendiri. Banyak dah keluarkan info kenapa pentingkan folic acid ni. 3 bulan Sebelum mengandung kena makan. Masa mengandung lagilah kena makan sebab nak elakkan kandungan ada risiko.