morning sickness pada petang hingga ke malam hari, normal ke?

Assalamualaikum mom's, iiya nak tanya. Iiya tengah pregnant first trimester, normal ke bila rasa morning sickness ni pada petang hingga ke malam hari ? Pada pagi hari tkde pun rasa tekak loya , perut mual dan pening*. Selalunya org lain morning sickness memang pada pagi hari kan? Tp iiya rasa pulak Selalunya datang pada petang hingga ke malam. Adakah mom's pernah rasa benda sma mcm iiya skrg rasa? Pliss share pengalaman mom's. ❤ thankyou

31 Balas

Xsemestinya pg je wak, kdg2 ptg naru start 😂 anak first dulu ptg baru sy loya n muntah. Morning sickness sy start masa prgnnt 6bln sampai 8bln. Awl prgnnt tu relax je xde apa2 mcm org xpregnnt 😂 Now anak kedua sy dh start morning sickness dari prgnnt sebulan sampai skrg dh 6bln pon still blm hilang. Dia punya loya tu start dari pg sampai la malam. Mmg teruk 😑

4y ago

InsyaAllah 😊❤

Kalau sy x kira pagi ptg or mlm .. kalau dh rasa nak muntah tu mmg akan muntah.. n saya akan jadi rutin wajib lak sebelum tidur akan muntah segala2nya smpai kosong perut 😣.. pengalaman sy smpai masuk bulan ke 4.. n now dh okay 😁 8bulan dh.. good luck sis.. kuatkan diri demi bby.. #firstbby

4y ago

Insyaallah. Terimakasih dh support ❤

nama je morning sickness tapi dia punya mual tu kalau boleh sampai ke malam 😂 normal je. dh masuk trimester kedua dh okay sikit. unless ada keturunan mmg muntah 9bulan. be strong ye 😊

Normal je tu. Lain orang lain morning sickness dia. Saya dulu dari pagi sampai nak tidur manjang rasa loya. Start 4 bulan, baru okay sikit. Ada orang siang elok, malam pulak yang rasa loya

4y ago

Kena tahan sikit la. Sebab saya dulu sampai nangis bila la nak habis alahan. Hahahhaa. Tapi sebenarnya nikmat sebab tak semua orang dapat rasa alahan kan.

Sy muntah waktu pagi lepas berus gigi, dari awal hingga sekarang da masuk 3bln lebih. Lepas tu ok, cume kdg2 rase loya dan mual sepanjang hr cume xkeluar muntah je

Nama je terms morning sickness. Tapi bukan bermaksud muntah waktu "morning" ya sis. Muntah subuh ke petang ke tgh malam ke, tetap panggil morning sickness 😘

4y ago

Hhha kan? Sy tukar je lah jd "evening" sickness hihihi

sama sis. sy pn mcm tu asal petang ja mau masuk maghrib mulut dh rasa lain2 mual2 .. smpai mcm rasa badan mau demam .sakit kpla laa.huhu

normal sis..sy cmtu jgak..sy kalau pagi sampai petang elok je..alahan sy start dr pukul 7 sampai awl pagi(3am,4am) mmg x leh nak tido lena la..

4y ago

Huhuuu alhamdulillah nikmat nya alahan ni 😂. Tp sy malam boleh tido pukul 1 mcm tuu smpai dah hitam ni bawah mata sbb kurang tido. Insyallah smoga baby kite sehat* yee ... Mak dia nak kurang tido ke mual ke loya ke kene kuat demi baby❤

Normal sy dlu pagi siang mlm muntah lepas tu mual xde slera nk mkn lepas tu pengsan hahahahahahhak smpai org kata sy ni bdk mnja

4y ago

Iye mmg bby girl... Cerewet bebenau...

Wsalam sis. Saya pn hamil first trimester, dan mgalami loya dan mual neh pada waktu tengahri, petang ke mlm sahaja.

4y ago

Samaaaa huhuuu. Berjalan jauh sikit pun taknak. Hati teringin nak pi tgok wayang ke shopping ke, apalah daya jalan baru skejap je duk kete dah pening mual 😅 alhamdulillah nikmat sangat.