Bayi 3 bulan batuk dan selsema

Assalamualaikum, macam mana cara sy nak beri bayi sy hilangkan kahak dan selsema dia ya? Masuk harini sudah 1 minggu. Sebelum ni dia ada demam. Tp skrg alhamdulillah demam dah tiada. Tinggal batuk dan selsema sahaja. Tp kahaknya sangat bnyk smpai membuatkan dia tidak selesa untuk menyusu dan tidur. Boleh beri pencerahan? ?

2 Balas

Kahak kalau banyak sgt pergi klnik ambil neb normal saline..buat jgk tepuk bentuk C kat dada.. Selsema awak guna strimar cuci hidung dia dan sedut guna nasal aspirator eletrik atau manual.. Saya suggestkan juga awak guna air purifier kt rumah utk dapatkan udara yg bersih..sgt berkesan..saya guna utk anak2 saya letak dlm bilik tido..membantu kurangkan batuk dan selsem..kalau kena pun cepat baik..sbb duduk dlm udara yg sihat..boleh matikan kuman n virus juga.. Kalau nak tahu lebih lanjut atau nak oder air purifier..boleh wassup saya 0195125785

4y ago

Lagi 1 kemungkinan juga bilik awak tu lembab mcm bilik saya..kulat batkteria mudah terjadi tanpa kita sedar..spora2 akan berterbangan..halus xnampak..itu pun punca penyebab anak batuk..guna air purifier utk bersihkan udara dlm bilik

Cuba sapu mayyababy cream...

4y ago

Baik. Terima kasih.