maaf jika sensitif

assalamualaikum maaf ya sebelum tu. saya nak tanya ada tak mommy kat sini simpan limau kapas kat rumah sebagai pelindung diri kita semasa mengandung ni. sebab saya dari first dapat tahu mengandung asyik disuruh bawa kemana mana limau kapas dan letak di setiap tingkap rumah. ada pulak lagi makcik kat kampung ni suruh bawak limau kapas dan bawang merah cucuk paku kemana mana saya jalan hahahah berbau bawang lah pulak saya nanti🤣🤣 tapi setakat ni saya tak membantah atau melawan saya hanya mengiyakan tapi saya belum buat pun semua tu takut lari dari akidah. maaf yaa ada siapa siapa tahu dan buat tak amalan org dulu dulu ni?🙏🏻🙏🏻 no hate ya

5 Balas

Waalaikumsalam. Sy guna limau je sebab tu slh stu cara rawatan islam. Tapi tak boleh niat dlm hati bahwa limau tu yg melindungi kita. Kene selalu fikir, Allah yg melindungi kita. Limau tu asbab je. Tapi kalau benda2 lain mcm paku ke , tangkal ke, and so on, mmg sy pun tak berani guna/pakai. Boleh jatuh syirik. Wallahualam.

2y ago

Sama2 sis😉👌🏽

dlu msa sy kne habis sy kne selit daun lh, sapu minyak, bwak dahan berduri lh, bawang lh... mcm ii lgi, sy mcm rasa rimas smua tu... time depan org sy akur tunduk je, smpai blik rmh smua sy buang 😂 mngarut btul lh, last ii sy bukak ayat ruqyah dgn albaqarah je non stop smpai pgi bru ank lena tido

xperlu la ikut sis ..saya mase anak baru lahir diberi yassin n brg lama yg berbalut dgn paper disuruh letak bawah bantal ...anak sampai umur 2 tahun sentiasa kena gangguan ..pegi berubat baru tahu punca gangguan tu ada pada brg lama 😥

2y ago

bahayanyaaa. terima kasih sis kongsi pengalaman🙏🏻🥰

kalau saya, kena suruh bawa terjemahan yassin ke, tasbih mini ke, saya ikut la. kalau benda yg mcm tak logik saya mmg tak ikut. risau jd syirik je nanti percaya benda2 mcm tu yg melindung kita.

yang merepek, tak logik akal tak perlu ikut. awak pun tahu jawapannya.