AFRAID TO SEE THE DOCTOR BECAUSE THIS IS OUR WAIT

Assalamualaikum.. maaf sy mau tanya,, Hari ini hari 8minggu.. tapi tiba² ad darah keluar cair seperti ini.. apakah yg perlu sy lakukan?? Tapi sy takut p jumpa doc kerana sy takut baby dlm ini gugur.. bukannya ap.. ank sy yg sulung da besar 10tahun.. hari² dia brckap dlm prut sy na adik.. tiba² rini keluar darah cair sprti ini.. sy gak tau mau buat ap.. itu sy luahkan disini.. (maaf sy lap pakai tisu kerana tadi husband suruh sbab mau lihat)#ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

AFRAID TO SEE THE DOCTOR BECAUSE THIS IS OUR WAIT
27 Balas

sya pn masa week 7 bleeding jga, dr ckp nasib cepat dtg .. diorg scan jantung baby masih berdegup .. dr ckp bole terancam keguguran.. dia bagi ubat kuat rahim lepas 3 hari bleeding stop.. skarang saya dah 39 mnggu..

3y ago

ohhh.. doc bagi ubat kuatkan rahimm.. faham².. sabar ya sis.. hrap² anak dlm rahimm sis ta jadi ap².. smoga sihat Dan cukup sifat.. aminnn ya rabbana alamin

bawa pergi jumpa doc dulu sis. inshaAllah.. semoga di permudahkan. ada kawan saya pun pernah bleeding jugak sebab mop lantai and active. alhamdulillah anak dia dah 1 tahun lebih. pergi check doc dulu.. bismillah!

3y ago

terima kasih sis.. ohhh.. okay sis.. sy p check doc ya.. thanks sis..

sabar sis. bwk p klinik dlu. sy pregnant 13 week tumpah darah masa di klinik. Alhamdulillah,baby kuat,sampai skrg masih bernyawa 20 week. sy doakan sis kuat ya. in sha Allah kalau ada rezeki xkemana

3y ago

ya.. sy p klinik.. alhamdullilah sis rahimm kuat.. insyallah anak dlm rahimm sis akan sihat Dan cukup sifat.. aminnn.. thanks sis atas doanya.. 😍

Awl2 ni doctor xbuat ape. Klu kandungan xmjadi, jumpa doctor ke x jumpa, tetap ggur. Klu kandung mbesar elok, jpe doctor boleh selamat, dorg bg ubt kuat rahim. Ape plak jumpa doctor boleh gugur🤣

2y ago

doc bagi ubat kuatkan Rahim..ta ap.. klau ad rezeki..sy ad baby.. insyallah ad.. mula² takut na jumpa.. smpai dua hari bleeding baru jumpa doc.. last² jumpe doc.. doc bagi ubat kuatkan Rahim,, vitamin C,, folic acid.. da makan.. esok ad darah.. trus call klinik yg cek.. dia kata tindak blas.. sy risau takut gugur ank.. sbab lama tu sy mnanti.. tut² hari keempat.. alhamdullilah ta 🩸 bleeding..

@puteri. alhamdullilah.. sy sihat.. just kena byak rest.. doc bagi vitamin C.. ubat kuatkan Rahim.. alhamdullilah anak sy ta ad ap².. just spotting.. doc ta bagi buat keje berat² n stress

2y ago

ya.. sbab keje berat².. sy buat keje berat pun sbab na pindah uma.. tu sy trpaksa buat.. bukan ta na husband tolong.. husband da kata jgn buat.. tapi sy yg degil.. diam² husband p keje.. sy buat..

Mcm implantation spotting je.. Jgn risau kalau xbanyak bleeding.. Sy ada keluar spotting kaler macam ni jugak setiap hari smpai 7bulan bru stop.. Yg penting bykkan rest..

2y ago

angkat berat pun sama jga kak sbb time angkat berat & bersama suami tu kita tengah sikit mengeran kan sbb sya pernah tolong suami bawa barang tak berat pun tapi sebab naik moto sya sikit mengeran pdhal darah dah 5hri x keluar sekali nya mandi ada pulak coklat2 cam gambar tu tapi semalam je esok nya x da

baik cepat2 pergi jumpa doc sis. kalau ada rezeki, mungkin dot diselamatkan lagi.. mungkin doc boleh bg ubat kuatkan rahim ke apa .. drpda xtau apa jadi kan..

2y ago

Alhamdulillah. semoga dipermudahkan segala urusan kita

Sis pergi jumpa doc ya sis. InshaAllah takda apa-apa. Doa banyak-banyak ya sis. Semoga Allah permudahkan urusan sis Amiinn 🤲🏻🌹

3y ago

ya terima kasih sis.. ya.. aminn terima kasih atas doanya sis..

boleh cepat jumpa dr sis. saya dulu p swasta dulu. n dr bagi ubat kuatkan rahim. alhamdulillah okay. moga yang terbaik untuk sis

3y ago

okay.. thanks.. ohhh kuatkan Rahim.. okay.. thanks sis.. aminn ya rabbana alamin..

Tarik nafas dlm2 lepaskan perlahan2. tenangkan diri dan terus jumpa doktor. lawan rasa takut tu ok

3y ago

😍