Baby jatuh katil

Assalamualaikum Maaf saya nak tanye ape akan jadi bile baby jatuh dari katil ? anak saya baru 5 bulan masa tido dia terjatuh katil , baby tido dgn saya atas katil . Pernah tak terjadi dkt anak awq? Saya risau kalau terjadi apa apa luarah alhamdulillah okey tak ade benjol atau kesan lebam .

10 Balas

Anak pertama saya dulu pun 5 bulan dah jatuh katil. Katil agak tinggi sebab tilam jenis tebal. Anak menangis kuat masa tu pun saya risau sangat. Dia jatuh terlentang, memang tak nampak la benjol ke luka ke. Saya terus call dr paediatric yang biasa dia jumpa, dr suruh pantau dulu dalam masa 24 jam kalau anak muntah, nanges tak berhenti, tak aktif atau asek nak tido je, taknak susu, macam keliru2, demam, terus bawa gi emergency. Alhamdulillah anak ok jee takde tanda2 tu semua. 😊

11mo ago

Alhamdulillah setakat nie anak masih aktif dan tak meragam susu dia okey je . Tapi saya akan pantau jgak lagi. Tq sis yg respon