Baby terjatuh katil

Baby saya 10 bulan terjatuh katil sbb dia tido agk lasak tpi katil agak rendah & tak terlalu tinggi saya ada letak bantal dkt bwh tp bila jatuh tu dia still menangis. Tiada luka atau bengkak di kepala. kena bawa ke hospital utk pemeriksaan juga ke?##firstmom #seriusnanya #bantusharing

2 Balas

Monitor baby dalam masa 24jam. Check mata, telinga, hidung @ rongga2 yg terbuka ada berdarah ke x... Dalam masa 24 jam tu check jika baby ada muntah masa menyusu, x lalu makan, sudden onset demam, x aktif mcm biasa.. Kalau ada semua nie, sila bawa baby ke hospital segera. Kalau baby okay mcm biasa, x perlu bawa pun.

7mo ago

tunggu sampai baby bangun. tengok keadaan baby awak mcm mana

pantau dalam masa 24jam. sekiranya baby nangis tanpa henti. muntah2. tiba2 demam tinggi. segera ke hospital. if baby aktif mcm biasa tak perlu