Positif atau negatif? ?

Assalamualaikum.. maaf nak tanya. Ni 1st time pakai yg jenis strip, sebelum2 ni guna yg cassette, tapi asyik -ve je. Bila guna strip dip n tell, naik pulak macam tu. Double line ke tu ? Awal lagi kan kalau nak pegi scan ? ?

Positif atau negatif? ?
7 Balas

Saya macam ni waktu 4 weeks. Tahniah sis. Boleh test lagi esok atau lusa. Hormone HCG akan meningkat setiap 48 jam. Saya test awal dua hari sebelum period. Strip ni bagi saya lebih accurate berbanding cassette. Ikut jenis dan jenama juga, tapi make sure test urine pagi bila awal2 tu. Kalau minum banyak air pun boleh effect test UPT.

5y ago

Harapnya takde laa sebab lain kalau upt positif, risau pulak 😅 amiinn, in shaa Allah semoga ada isinya kann. Thankyou sis !

Positive ni. Cuma kurang terang. Nnt test lg, klu 2 line jg pergi je klinik utk pengesahan. Congrats 😊

5y ago

Amiinn in shaa Allah.. tu laa nanti nak test lagi. Thankyouu ♥️

Insya Allah ada..hold dlu utk scan, sbb xnmpk lg..tnggu masuk 6-7 week blh dh

5y ago

Okay sis, thankyouu ♥️

Mcm positive maybe boleh try lagi sekali

5y ago

Tu laa nanti nak try lagi sekali

sis check brpa hari lewat period sis???

9mo ago

masa lewat seminggu Tu sis Ada tak keluar spotting?sy tgh mengalami skrng ni MCM sis dah lewat 5Hari check upt negative Hari yg ke 6 tetiba keluar darah tak pasti darah period atau spotting penempelan awal kehamilan tu

positif sis.. tahniah 😍

5y ago

ur wc sis 😘

Posetive

5y ago

Baik sis, thankyouu 😊