ingin tahu

Assalamualaikum ibu2... 1)sy bersalin 5/1/20..brsalin normal..normal ke dlm 2mggu jahitan da terbuka..tp saya rasa sakit dkt bhgian jahitan tuh.. 2)pena tak ibu2 sebelum brsalin ada induce belon..lepas beberapa hari dekat bhgian nak kencing rasa sakit.. Bole share x cara nk rawat..Terima kasih.. 2 mnggu lpas sy bru brsalin (normal tp koyak 1st degree), misi yg dtang melawat kt rumah kata jahitan sy dah ok..tp baru² ni sy rse sakit dkat bhgian yg dtnjukkan (rujuk gambar)..ade x ibu² yg prnah mngalaminya..klo ade, blh x share ape puncanya dan cara nk rawat.. trima ksih..

1 Balas

Alhamdulillah thniah sis ats kelahiran.. If sis rasa sakit dan jahitan terbuka, sis g jmpa doc bg thu kalau btol trbuka mmg kena jhit smula.. Pasal induce belon, sy kena induce belon tp xde pulk sakit.. kena rujuk pada pakar ni sis risau kuman ke ap ke..

4y ago

Sama2.. 😉