Sedih..

Assalamualaikum ibu² smua...tumpang tanya,ada x sape² yg de pengalaman seperti sya..Sya batuk pai terkencing² n btl² xlrt...Ad x petua² yg bole hilang kan batuk msa tgh prgnt ni...Tq semua

9 Balas

minum je air suam bnyk2 sis . klau preggy doc xbg kita minum ap2 ubt btok . sbb dos ubt batok xsesuai tok mommy dn ank kecik . ank sy da 3thn pon doc xbg ubt batok klau dy ad btok . doc hnye bg ubt selsema shje klau dy ad selsema . sy xd btok ni pon klau tibe2 trbtok skli tu pon trkelua juga air kencing sis apth lg yg asik trbtok .

Waalaikumsalam klau batuk teruk, better jmpa dktr n mntk ubt ntuk ibu preggy. Klau dh sarat2 smpai nk brsalin still batuk msti xlarat nk teran sbb akn ggu pernafasan masa nk meneran. Dh pernah alami😂

waalaikumslm..sye try kembang semangkuk.. seeasi ngan saya.. kena rendam semalaman smpai kmbang..klau g klinik swasta.. nnti dok akan bg ubat yg utk ibu mngandung..jenis herbal..

Sakit masa pregnant tak boleh consume ubat sebarangan. Consult doctor ya. And buat kegel untuk kuatkan pelvic floor so that takdalah senang terkencing tanpa rela.

Kdg2 doktor bgi ubat batuk untuk ibu mgndung pn xbtul. Nsb kakak ipaq doktor. Sblm mnum tye dy leh mnum ke x. Skli dy ckp xbleh. Fuhh seramm..

Amalkan senaman kagel.. Saya dulu buat cam tu kurang kan terkucil sbb boleh kemut tahan kencing

Sma sis... Sy trpksa guna pad..huhu... Mnum air msk je sis sbb xbrni nk mkn ubt btuk😊

Jgn ambil ubat batuk suka2 sis .. tak baik .. better jumpa DR

I minum honey lemon suam