GDM sangkut😭😭

assalamualaikum ibu2 semua...kandungan mencecah 29 minggu daa...semalam dc call saya snagkut gdm rasa sedih sngt..sebb sya kurg minum mkn manis tiba2 kena...soalan saya btul kah ibu y kena gdm ni bersalin awal n ada kesan buruk pada bby #bbyfirst #harapAdarespond😫😫 #pengelamanTiada #tiadadismapingkeluarga😣

9 Balas

kena bersalin awl tu if baby awk dr scan ada risiko jadi besar lebih 4kg. so memang doktor takkan allow kandungan lebih 40 minggu sebab baby blh tmbah berat shingga 50gram shari. biasa baby 36 minggu ke atas dah kira matang, selamat utk dilahirkan. kesan buruk bersalin awal tu takda la. kesan kalau biar je baby membesar ada risiko la baby stuck masa bersalin. dalam buku pink tu boleh belek baca. banyak info