20week

Assalamualaikum ibu2 semua .. sy dah pregnant 20week .. ade tak ibu2 yg minum susu .. susu ape yg bagus ye

2 Balas

Actually susu ni semua terpulang pada awak.kalau awak takut kena gdm awak minum freshmilk.kalau awak nak maternal milk,yang saya dah try : 1.frisomum(minum semasa hamil.berat badan naik mendadak.sedap.), 2.promama(minum semasa breastfeeding.rasanya mmg tak sedap langsung and tak dissolve properly), 3.nestle mom and me(minum semasa breastfeeding.sedap.), 4.freshmilk(memang sedap sebab fresh.i minum yang farmfresh tu.tak pekat.minum semasa breastfeeding) . Kalau awak nak awak boleh try greek yogurt.yougurt bagus semasa hamil.tapi kena limit sebab kandungan gula tu ada.semasa pregnant hormone kita lain macam tau... nanti i nak try pula susu enfamama..agaknya macam sedap je..

5y ago

oke awak ☺️

Susujuna tu bagus sgt. Try lah. Sy selang seli susujuna n freshmilk farmfresh yg warna biru less sugar