perut mengeras

Assalamualaikum ibu2 semua.. Nak tanya,sy 1st time pregnant.. kandungan sy daa 21 minggu.. Perut asyik mengeras jer.. rasa sakit sangat bila perut mengeras.. Kejap keras ke kiri kanan, lepas tuu tengah.. Sampai sakit pinggang.. Normal ker??

7 Balas

As per pengalaman sy semasa pregnant, tu either braxton hicks or tanda baby lapar. If masa tu tengah buat kerja, try rest kejap and minum air. Btw klu ada tanda yang merisaukan terus check with Dr. Utk elak hal yg tak diingini berlaku.