lotion

Assalamualaikum ibu2 semua.. nak tanya la.. kulit saya kering sejak mengandung ni.. boleh x sapu kt perot? Maaf kalau pelik soalan saya.. *Anak pertama *belum berpengalaman

16 Balas

Saya guna minyak kelapa dara yang orang kg suami saya buat dan jual sis. Segala penyakit kat badan saya guna minyak tu ja sebab time mengandung ni tak boleh guna sebarang ubat kan. Saya lenguh2 sakit pinggang pun guna minyak tu ja. Alhamdulillah cepat ja baik sakit2. Saya dah start sapu kat perut since 7 weeks utk elakkan stretchmark. Mudah2an berkesan.

5y ago

Terima kasih atas info awak😊

Sy dri awal preggy smpai sblum ke hospital utk branak. Sapu lotion kt tumit, bawah perut dan dan bawah payudara. Sblum tido hubs sapukan.. 😊 Alhamdulillah..kulit lembat.. da brslin..bebas selulit.

5y ago

Oh.. Tp mna2 lotion ok kan? Tkut plk nk sapu... Even mmg sy jnis suka pkai lotion

Boleh pakai lotion sis.. ataupun baby oil.. lotion untuk baby pun boleh dan lagi selesa sbb wangi cm baby.. bio oil pun boleh jgk..

5y ago

Okei.terima kasih ya😊

Awal preggy dh kene sapu palmer lotion sis. Alhamdulilah perut xde stretch marks 😊

5y ago

Terima kasih atas info awak😊

Sy guna baby oil, Alhamdulillah kulit sntiasa lembab dan strechmark pun tak ada 😊

5y ago

Terima kasih atas info awak😊

Baby oil or lotion pn bole je. Xpun beli yg lotion untk stretch mark tu

Sy pkai tu je..xde strechmark n xde merekah kulit perut..licin je..

5y ago

Terima kasih atas info awak😊

Sapu vaseline lg ok sis.. Bleh elakkan strech mark jugak

5y ago

Terima kasih atas info awak😊

Boleh je mmg bagus untuk elakkan stretch marks

Bio oil or rosehip oil blh guna. I guna rosehip je

5y ago

You welcome ☺