Sakit kepala selepas makan iron tablet

Assalamualaikum, ibu2 semua.. Ada tak ibu2 yg mcm saya, klau makan iron tablet yg kkia bagi kepala saya trs sakit dan migrain. #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Sama. Ubat iron pertama yg saya makan nama ferrous fumarate. Tak sesuai so saya tukar. Skrg dh nk masuk 3 kali tukar sbb sembelit teruk, loya muntah & sakit kepala lps makan ubat iron. Minta nurse tukarkan sampai sis jumpa ubat iron yg sesuai dgn sis.

Kalau rasa ubat tu tak sesuai dgn puan, boleh mintak dengan kk nak tukar ubat lain. Puan bagitau simptom yg puan rasa